Timanttipartio ja Kivistön eläkeläiset yhdistyvät


Timanttipartion vuosikokouksessa 29.3. päätettiin ennennäkemättömästä yhteistyöstä – Timanttipartio ry ja Kivistön vireät eläkeläiset ry (KVE) yhdistyvät yhdeksi yhdistykseksi 1.4. alkaen, nimellä Kivistön timanttiset partio- ja eläkeläiset ry. 

Neljä vuotta Timanttipartion lippukunnanjohtajana toiminut Janne Heiskanen jätti esityksen pöydälle aivan viime metreillä, mutta jäsenistö hyväksyi sen lähes yksimielisesti. ”Halusin jättää kädenjälkeni lippukunnan toimintaan”, kertoo Janne. 

Aiemmin ex-eläkeläisyhdistys oli tehnyt saman päätöksen kokouksessaan. KVE:n entinen puheenjohtaja Emil Huigaus iloitsi uudesta toiminnasta: ”Olemme jo pitkään tehneet paikallisten partiolaisten kanssa yhteistyötä, esimerkiksi ostaneet joulunaikaan suuren määrän partiolaisten myymiä adventtikalentereita. Nyt oli aika viedä yhteistyö uudelle tasolle”. 

Yhdistyminen näkyy heti myös päivittäisessä toiminnassa. Hallituksen jäsen Hanna Härkönen kertoo, että esimerkiksi eläkeläisten teatteri- ja Tallinnan-matkat vaihtuvat nyt metsiin, leireihin ja retkiin. Vastaavasti vapaaehtoisille tarjottavat maksuttomat kurssit painottuvat jatkossa enemmän iäkkäämistä huolenpitämiseen kuin lasten ja nuorten kasvattamiseen. 

Yhdistyksen kohderyhmänä tulee toimimaan 7-22-vuotiaat lapset ja nuoret sekä yli 58-vuotiaat eläkeläiset. Kasvaneen kohderyhmän takia yhdistys toivoo entistä enemmän vapaaehtoisia aikuisia joukkoonsa. Uusia ryhmiä lapsille tai eläkeläisille ei voida perustaa, ellei niille ole ohjaajia. 

Samalla ex-Timanttipartion vuosikokouksessa päätettiin mm. viime vuoden tilinpäätöksestä ja vuosikertomuksesta, kuluvan vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä valittiin uusi hallitus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s