Etäpartio

Partiotoiminta on toistaiseksi tauolla koronaviruksen vuoksi, mutta onneksi partiota voi harrastaa myös etänä. Olemme kooneet tälle sivulle tietoa erilaisista tehtävistä, joita partiolaiset voivat suorittaa itse tai yhdessä muiden perheenjäsentensä kanssa. Päivitämme sivulle uusi tehtäviä mahdollisuuksien mukaan tulevien viikkojen aikana.

Kuva: Suomen Partiolaiset / Eeva Helle

Actionbound-reitti Kivistöön

Timanttipartiolaiset ovat rakentaneet oman Actionbound-radan Kivistöön. Rata vaatii Kivistön alueella liikkumista kävellen tai pyörällä ja sisältää erilaisia partioaiheisia tehtäviä. Actionbound-radan voi suorittaa yksin, yhdessä partiokavereiden tai omien perheenjäsenten kanssa. Radan suorittaminen vaatii Actionbound-sovelluksen lataamista, joko Google Playstä tai AppStoresta. Lähtö tapahtuu Kivistön kirkon pihalta (Laavatie 2). Pääset tästä linkistä suorittamaan rataa: https://actionbound.com/bound/timanttipartio

Bitti-leiri

Lähde kokonaan virtuaaliselle Bitti-partioleirille! Bitti on Suomen ensimmäinen valtakunnallinen partioleiri, joka järjestetään Minecraftissa. Leirille voit osallistua silloin kun sinulle sopii. Leirillä pelataan, rakennellaan ja seikkaillaan Minecraft-maailmassa. Kun leiri on saatu rakennettua, on luvassa myös ohjelmaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: https://www.partio.fi/lippukunnille/projektit-ja-hankkeet/bitti-partioleiri-verkossa/

Helsingin suunnistajien lasten rastit

Helsingin suunnistajien lasten rastit ovat loistava tapa testata perheen suunnistustaitoja. Lasten rasteja löytyy Paloheinästä, Pirkkolasta, Lauttasaaresta, Laaksosta, Herttoniemestä, Kivikosta ja Uutelasta. Löydät kätevät ladattavat kartat suoraan heidän nettisivuiltaan ja voit joko tulostaa ne tai vaihtoehtoisesti käyttää niitä myös kännykän näytöltä (testattu ja toimii!).

Timanttipartion hallitus on jo etukäteen testannut muutamia ratoja ja alla kokemuksia niistä:

  • Pirkkolan rata oli todella helppo, mutta sopii hyvin perheen pienimmille.
  • Paloheinässä saa taas paljon haastetta reitillä pysymiseen, koska erilaisia polkuja risteilee todella paljon.

Reitit ja kartat Helsingin suunnistajien sivuilta. 

Hiipivä Haamu – kevään 2020 extra

Hiipivä Haamu on salapoliisi- ja kaupunkituntemuskilpailu, joka järjestetään perinteisesti Helsingissä marraskuun alussa. Tänä keväänä Hiipivä Haamu järjestää ekstrakaupunkikierroksen, jonka tehtävät voi palauttaa sähköisesti.

Kierroksen ideana on lukea tarinaa ja edetä sen mukaisesti Helsingissä. Matkan varrella on tarkoituksena täydentää tarinasta puuttuvat kohdat. Löydät Hiipivän Haamun omilta sivuilta sekä ladattavan tarinan että linkin sähköiseen vastausten palautuslomakkeeseen. 

Etäpartiopassi

Suorita oman ikäkautesi etäpartiopassi. Etäpartiopassi on tulostettava tai koneelle ladattava vihkonen, joka sisältää 16 erilaista partioaiheista tehtävää. Etäpartiopassit löydät täältä.

Kun olet suorittanut koko passin, nappaa siitä kuva ja laita sähköpostilla lippukunnanjohtaja Kaisalle (kaisa.huttunen(a)partio.fi). Etäpartiopassin suorittaneet palkitaan lippukunnan toimesta yllätyspalkinnolla!

Sanapeli

Sanapeli löytyy klikkaamalla tästä. Kuvan voi joko tulostaa tai tallentaa esimerkiksi tietokoneelle, tabletille tai puhelimeen kuvana. Kiitos mainiosta toteutuksesta Viinikan Sinisille!

Tarkoituksena on etsiä ja merkata kaikki löydetyt partioaiheiset sanat. Sanapeliin on piilotettu kaikkiaan 29 partiohenkistä sanaa ja ne voivat olla vaaka-, pysty- tai vinosuunnassa. Piilotetut sanat ovat: hyttynen, yö, saha, kumisaapas, kompassi, otsalamppu, akela, laastari, väiski, sauna, rinkka, partio, puukko, teltta, ilves, leiri, lippukunta, makuupussi, riippumatto, nuotio, trangia, tuli, laavu, tarpoja, roihu, jamboree, lätty, puuro ja vasara.

Kevätseuranta

Kevät tulee hurjalla vauhdilla. Tulosta tästä Luonto-Liiton keväseuranta ja täydennä sitä siihen asti, että viimeisetkin kevään merkit ovat saapuneet!

Kosmoksen askarteluvinkit

Kosmos’15 oli Järvi-Suomen Partiolaisten avaruusteemainen piirileiri. Rakenna Kosmoksen toimintavinkkien avulla oma raketti tai testaa, kuinka kuula pysyy kiertoradallaan.

Raketin rakennusohjeet 

Kuula kiertoradalla

Koitos

Koitos on Suomen Partiolaisten kahdeksanosainen Youtube-sarja. Sarjassa neljä suomalaista tubettajaa Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman kisailevat erilaisissa partiohenkisissä tehtävissä kahtena joukkueena. Koitoksessa ollaan muun muassa merellä, metsässä ja kaupunkiympäristössä, sekä kolmella partion piirileirillä Kajahuksella, Ryskeellä ja Ilveksellä. Katso kaikki Koitoksen jaksot tästä.

Banaanijäätelö

Banaanijäätelö syntyy helposti vanhoista ja jo hieman tummuneistakin banaaneista. Liian vaaleista tai puoliraa’oista banaaneista syntyy mautonta jäätelöä ja koostumuskin jää huonoksi. Voit kokeilla yhdistää banaanijäätelöön myös suklaahippuja, mansikoita tai muita hedelmiä!

  1. Aluksi pilkotaan banaanit pakkaseen.
  2. Banaanit saavat jäätyä vähintään 2 tuntia pakkasessa.
  3. Kun banaanit ovat jäätyneet, ne survotaan sauvasekoittimella tai tehosekoittimella valmiiksi sileäksi jäätelöksi.