Partiolaisen vanhemmille

paljonporukkaa

Jäsenmaksu

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella partion jäsenmaksu vuodelle 2018 on 62,50 €. Perheen seuraavat alaikäiset partiolaiset maksavat pienempää jäsenmaksua, joka on 45,50 €. Jäsenmaksun maksaneella on oikeus osallistua kattojärjestöjen ja lippukunnan tapahtumiin ja partiovakuutus on voimassa. Lippukunnalla ei ole erillistä jäsenmaksua. Lue lisää täältä.

Jäsenmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Lue lisää täältä.

Aloitusmaksu

Ensimmäisenä partiovuotenaan lapsi maksaa aloitusmaksun, jonka suuruus on 30 euroa. Aloitusmaksulla katetaan partiohuivin, partiolaisen kirjan sekä ensimmäisen vuoden kankaisista ja metallisista suoritusmerkeistä tulevat kulut. Lippukunta laskuttaa aloitusmaksun partion aloittamisen jälkeen huoltajilta sähköpostilla.

Aloitusmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Maksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Maksuvapautusasiassa voit ottaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan, joka käsittelee asian luottamuksellisesti.

Jäsenedut

Partiovakuutuksen lisäksi jäsenille toimitetaan Partio- ja Heppu-lehdet useamman kerran vuodessa. Partiolaisten omistama Scandinavian Outdoor Store myöntää koko valikoimastaan 10 % alennuksen jäsenkorttia vastaan (pl. partiotuotteet). Alennuksen ja etujen hyödyntämiseen tarvitset jäsenkortin, jonka voit tulostaa tai tallentaa esim. puhelimeen kirjautumalla Kuksaan huoltajan Partio-ID:llä.

Huoltajan Partio-ID eli tunnukset Kuksaan

Kuksa on partiolaisten jäsenrekisteri, jossa pystyt mm. hallinnoimaan huollettavasi tietoja, ilmoittamaan hänet retkille ja muihin tapahtumiiin sekä tulostamaan/tallentamaan jäsenkortin. Jos sinulla on jo tunnukset voit kirjautua sisään osoitteessa kuksa.partio.fi.

Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, mene osoitteeseen kuksa.partio.fi ja valitse Rekisteröidy. Rekisteröitymiseen tarvitset huoltajanumerosi ja Kuksaan tallennetun sähköpostiosoitteesi. Näitä voit tiedustella esimerkiksi lippukunnanjohtajalta.

Muut maksut

Retkistä ja muista tapahtumista peritään normaalisti 5-30 euron suuruinen tapahtumamaksu. Suuremmista kesä- ja talvileireistä maksu vaihtelee 40 eurosta 200 euroon. Retki-, leiri- ja tapahtumamaksuista voi anoa maksuvapautusta- tai alennusta Timanttipartion hallitukselta. Tapahtumakohtaiset hinnat ja maksuohjeet viitteineen ilmoitetaan aina tapahtumainfossa.

Partiohuivi ja sen maksaminen

Jokainen timanttipartiolainen lunastaa itselleen Timanttipartion keltamustan partiohuivin, jonka saa annettuaan partiolupauksen. Ennen partiolupauksen antamista timanttipartiolainen käyttää perinteistä sinistä huivia, joka luovutetaan takaisin lupauksenannon jälkeen. Lapsilla partiohuivi sisältyy aloitusmaksuun.

huivi

Partiopaita ja merkit paitaan

Timanttipartiossa on käytössä sininen partiopaita. Sudenpentuikäinen lapsi käyttää partiocollegea. Partiopaidan, maa-, piiri-, paikkakunta-, järjestö- ja lupaustunnukset jokainen maksaa itse. Lippukunta ostaa suorituksiin perustuvat kankaiset ja metalliset suoritusmerkit jokaiselle partiolaiselle.  Merkkien ompelemiseen paitaan löydät apua täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s