Partiomaksut

Jäsenmaksu

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella partion jäsenmaksu vuodelle 2021 on 64,50 €. Perheen seuraavat alaikäiset partiolaiset maksavat pienempää jäsenmaksua, joka on 46,50 €. Jäsenmaksun maksaneella on oikeus osallistua kattojärjestöjen ja lippukunnan tapahtumiin ja partiovakuutus on voimassa. Lippukunnalla ei ole erillistä jäsenmaksua. Lue lisää täältä.

Jäsenmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Lue lisää täältä.

Aloitusmaksu

Ensimmäisenä partiovuotenaan lapsi maksaa aloitusmaksun, jonka suuruus on 30 euroa. Aloitusmaksulla katetaan partiohuivin, partiolaisen kirjan sekä ensimmäisen vuoden kankaisista ja metallisista suoritusmerkeistä tulevat kulut. Lippukunta laskuttaa aloitusmaksun partion aloittamisen jälkeen huoltajilta sähköpostilla.

Aloitusmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Maksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Maksuvapautusasiassa voit ottaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan, joka käsittelee asian luottamuksellisesti.

Jäsenedut

Partiovakuutuksen lisäksi jäsenille toimitetaan Partio- ja Heppu-lehdet useamman kerran vuodessa. Partiolaisten omistama Scandinavian Outdoor Store myöntää koko valikoimastaan 10 % alennuksen jäsenkorttia vastaan (pl. partiotuotteet). Alennuksen ja etujen hyödyntämiseen tarvitset jäsenkortin, jonka voit tulostaa tai tallentaa esim. puhelimeen kirjautumalla Kuksaan huoltajan Partio-ID:llä.

Muut maksut

Retkistä ja muista tapahtumista peritään normaalisti 5-30 euron suuruinen tapahtumamaksu. Suuremmista kesä- ja talvileireistä maksu vaihtelee 40 eurosta 200 euroon. Retki-, leiri- ja tapahtumamaksuista voi anoa maksuvapautusta- tai alennusta Timanttipartion hallitukselta. Tapahtumakohtaiset hinnat ja maksuohjeet viitteineen ilmoitetaan aina tapahtumainfossa.