Toimintamuodot

Tältä sivulta löydät tietoa partiotoiminnan erilaisista muodoista. Yleensä toimintamme koostukin viikkotoiminnasta, retkistä ja leireistä.

Viikkotoiminta

Partioryhmät kokoontuvat keskimäärin kerran viikossa. Viikkotoimintaan osallistuessa partiolaisilla olisi hyvä olla päällään ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät, sillä olemme paljon myös ulkona. Poikkeavasta ohjelmasta ryhmänjohtajat ilmoittavat yleensä sähköpostitse erikseen.

Päiväretket

Päiväretket voivat suuntautua joko luontoon, johonkin tapahtumaan tai vaikkapa museoon. Päiväretkelle kannattaa pakata mukaan säänmukaiset vaatteet, juomapullo, evästä ja reppu. Yleensä tarvittavat varusteet toimitetaan sähköpostitse varustelistana ennen tapahtumaa.

paljonporukkaa

Yöretket

Yöretket voivat kestää yhden yön tai viikonlopun. Yleensä retkeilemme jonkin kämpän läheisyydessä, vaikka majoittuisimme teltassa. Toisinaan teemme myös lyhyitä vaelluksia, jolloin majoittuminen voi olla myös laavuissa.

Yöretkelle tarvitaan esimerkiksi makuupussi ja -alusta, joita voi tarvittaessa kysyä lainaan myös lippukunnalta. Yöretkivarusteet ilmoitetaan aina ennen retkeä sähköpostitse ryhmänjohtajien tai yöretkivastaavien toimesta.

Leirit

Osallistumme usein myös esimerkiksi piirin tai yhdessä muiden lippukuntien kanssa järjestetyille leireille kesäisin ja toisinaan myös talvisin. Leireille osallistujat saavat yleensä tietoa leirivarusteista järjestävän tahon toimesta.

Varusteet

Partiossa tarvitaan erilaisia yön yli kestäviä tapahtumia varten makuupussi ja -alusta sekä esimerkiksi ruokailuvälineet. Teltat ja retkikeittimet tulevat retkille lippukunnan toimesta eli niitä ei tarvitse kotiin hankkia. Timanttipartiolta löytyy myös jonkin verran lainavarusteita, joita kannattaa kysyä, jos ei halua vielä heti ostaa omia.

Varusteita voi hankkia esimerkiksi Scandinavia Outdoorstoresta, josta saa myös partion jäsenkortilla alennuksen. Käytettyjä varusteita voi kysellä myös Timpalaisten vanhemmat Facebook-ryhmässä. Vinkkejä ja apua varusteiden hankintaan voi kysyä ryhmänjohtajilta.